Brad Mehldau Trio

Brad Mehldau er én af de ledende og mest ekspressive pianister fra sin generation. Nu kommer han til Musikkens Hus med sin foretrukne trio gennem mange år bestående af bassist Larry Grenadier og Jeff Ballard på trommer.
mh-mehldau_hd.jpg
15. maj 2016 kl. 19:30
Dkk. 265,- inkl. gebyr

Efter gennem de sidste to årtier at have markeret sig som en pianist med ubestridelige evner, har amerikanske Brad Mehldau (f. 1970) nægtet at tilpasse sig nogen jazztraditioner og har i stedet absorberet elementer fra kunstnere som Radiohead, Paul Simon, Steve Reich og Philip Glass og formået at demonstrere en betagende originalitet.

Brad Mehldau brød igennem som en del af Joshua Redmans gruppe i starten af 90'erne og har siden indspillet sammen med moderne jazz-notabiliteter såsom Lee Konitz, Charlie Haden, Paul Motian, Pat Methenym og som ’sideman’ for Michael Brecker, Wayne Shorter, John Scofield og Charles Lloyd. Både som improvisator i soloformat og i trioen dækker Mehldaus optrædener en bred vifte af udtryk, der har betydet, at han otte gange er blevet kåret til Jazz Pianist of the Year i Downbeat. Han har været nomineret til flere Grammyer og at hans musik er brugt i en lang række film, bl.a. Eyes Wide Shut og Million Dollar Hotel. Mehldau har en forkærlighed for at sidestille ekstremer og har fået en betragtelig fanskare gennem årene – en fanskare, som er blevet vant til at kunne forvente enestående og intense musikalske oplevelser, hver gang Mehldau sætter sig bag tangenterne.

Om Brad Mehldau Trio

Det mest konsistente output fra Brad Mehldau gennem årene har været i trioformatet. Siden 1996 har hans trio udgivet en serie af fem plader på Warner Bros. under titlen The Art of the Trio. I løbet af de sidste ti år har Brad Mehldaus trio udviklet en sublim musikalsk forståelse, som har bragt dem verden rundt.

Medvirkende

Brad Mehldau, klaver
Larry Grenadier, bas
Jeff Ballard, trommer og percussion 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.