Baroksolisterne

Ingen rejse til England er komplet uden et besøg på den lokale pub – også kendt som alehouses. Nu bringer vi den helt særlige pub-stemning til dig, når Baroksolisterne til november gæster Musikkens Hus med deres ”An Alehouse Session”.
mh-baroksolisterne_hd.jpg
26. november 2016 kl. 19:30
DKK 200,- inkl. gebyr NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billet-kontoret på 60203000 for at indløse gavekortet.

Alehouses har siden middelalderen været englændernes andet hjem. Stedet, hvor de mødes efter arbejde for at koble af i gode venners lag. Og hvis man lukker øjnene kan man næsten høre lyden af småsnak, sang, musik og den evige støj af klirrende ølglas, der fylder den lokale pub med liv og lyd.

Siden slutningen af 17-hundredetallet har musikere samledes i disse alehouses for at spille intime koncerter for entusiastiske og øltørstige publikummer.

Denne tradition fører Baroksolisterne videre i deres Alehouse Sessions, hvor de blandt andet præsenterer klassiske folkesange og melodier fra de tidlige tiders alehouse-koncerter. Men publikum kan også se frem til at høre mere seriøse kompositioner af blandt andre Purcell.

Samlet set består aftenen af folkede, forførende og rørende musik ledsaget af anekdoter og humor.

Vores bar i Øvre Foyer sælger naturligvis til lejligheden udvalgte øl.

Om Baroksolisterne

De bringer de rå rytmer fra skandinavisk folkemusik ind i barokmusikken. Baroksolisterne er grundlagt og ledet af den norske violinist og kunstnerisk leder Bjarte Eike. Ensemblet specialisere sig i fremførelse af musik fra 1600- og 1700-tallet, særligt barokmusik. De er kendt for en åben tilbage til det musikalske materiale med meget improvisation, humor og en unik sammensmeltning af genrer. De har udgivet flere cd’er og bl.a. vundet P2 prisen for bedste internationale udgivelse i 2014.

Medvirkende

Bjarte Eike, violin
Milos Valent, violin
Per T Buhre, viola & vokal
Tom Guthrie, vokal
Steven Player, guitar & dans
Hans Knut Sveen, harmonium
Fredrik Bock, guitar og charango
Johannes Lundberg, kontrabas
Helge Norbakken, slagtøj

Koncerten er blevet til i et samarbejde mellem Musikkens Hus og Aalborg Kammermusikforening.

Bemærk: Ingen teleslynge

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.