Angela Gheorghiu

Operagalla med den rumænske stjernesopran
mh-gheorghiu_hd.jpg
03. marts 2016 kl. 19:30
Dkk. (1) 565,- (2) 425,- (3) 325,- Priserne er inkl. gebyr

Hun er af The Sunday Times blevet kaldt en værdig afløser for Maria Callas, og hendes store gennembrud som Violetta i La Traviata fik BBC til at rydde sendefladen for at transmittere direkte fra Covent Garden i London i 1994.

Nu kommer den smukke verdensstjerne Angela Gheorghiu til Musikkens Hus i Aalborg for sammen med Aalborg Symfoniorkester at henrykke med en operagalla, der kan få en tåre frem i øjenkrogen på selv den mest upåvirkelige.

Aftenens dirigent er det unge stjerneskud Kazem Abdullah, som flere branchefolk spår en lovende fremtid.

Perfekt Puccini

Angela Gheorghiu har, siden hun færdiggjorde sine studier fra musikakademiet i Bukarest i 1990, optrådt i verdens største koncerthuse, herunder Metropolitan Opera i New York, Wiener Statsoper og La Scala i Milano.

Hun fik i 1990 en flot tredjeplads i Belvedere-konkurrencen i Wien og sang i 1992 Mimi i Giacomo Puccinis opera La Bohème i München og Wien. Hun fik sin internationale operadebut på Covent Garden i 1992. Desuden har hun med stor succes udgivet utallige album, koncertindspilninger og havde hovedrollen i filmatisering af Puccini-operaen Tosca fra 2000.

Gennemført skønhed

Gheorghiu beskrives med æresfrygt som én af de sidste store operadivaer, og hun er gennem sin karriere blevet overdynget med priser og anmelderroser. Eksempelvis har Berlingske tidligere uddelt seks stjerner i forbindelse med Den Jyske Operas opsætning af La Bohème, hvor Gheorghiu sang partiet som Mimi.

”Sopranen med en engels navn og en engels stemme. Hun synger så egalt, som kørte hendes stemmebånd på kuglelejer, hendes stemme har en lækker, let mørk farvning og et betagende udtryksfuldt mellemregister, og hun kan bryde igennem i det høje leje, så det bliver så italiensk og puccinisk, som man kan ønske sig. At hun også er smuk at se på, fuldender oplevelsen."

Angela Gheorghiu vil blive akkompagneret af Aalborg Symfoniorkester. Denne koncert er åbningskoncerten ved dette års Operafestival.

Om Calin Bratescu

Aftenens tenor Calin Bratescu er født i det tidligere fyrstendømme Moldavien og begyndte karrieren på den nationale opera i Bukarest. 

I dag arbejder han freelance med opgaver i blandt andet Italien, Tyskland, Frankrig og Rumænien, hvor han har sunget store roller i operaer som La traviata, Falstaff, Faust, Carmen, La Bohème, Tosca og Madama Butterfly.

Calin Bratescu har vundet flere store operapriser i en karriere, der nu har ført ham sammen med den berømte landsmand Gheorghiu. 

Medvirkende

Angela Gheorghiu, sopran
Calin Bratescu, tenor
Kazem Abdullah, dirigent
Aalborg Symfoniorkester

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.