Trondheim Solisterne

De fire årstider
mh-tronheimsolisterne_hd.jpg
27. januar 2015 kl. 19:30
Dkk. 325,- inkl. gebyr

Det fabelagtige kammerensemble Trondheim Solisterne fremfører denne aften blandt andet Max Richters stemningsfyldte og roste nyfortolkning af Vivaldis ”De fire årstider”.

De indtager scenen med Daniel Hope - en af ​​de mest eftertragtede virtuoser på den klassiske musikscene og rost for sin kreativitet og musikalske alsidighed.

De fire årstider

Max Richter har tidligere skrevet musik til opera og film - inklusiv til Martin Scorseses thriller ”Shutter Island” samt udstillet med installationen ”Rain Room” på det verdensberømte museum MoMA.  Ved at kombinere den oprindelige Vivaldi-musik med moderne minimalisme og aftryk fra genrer som ambient og electronica giver Daniel Hope og Trondheim Solisterne ”De fire årstider” nyt liv.

Det bliver et magisk match, som du ikke vil gå glip af, når violinist Daniel Hope og Trondheim Solisterne giver koncert i Musikkens Hus.  

Program

Grieg: Two Nordic Melodies Op. 63
Bartok: Divertimento for strygere
Richter: Vivaldi Recomposed

Om Daniel Hope

Den britiske violinist Daniel Hope har turneret verden rundt som en virtuos solist i 25 år.

Siden 2007 har Hope opnået utallige Grammy-nomineringer, en klassisk ”BRIT award”, ”Deutsche Schallplattenpreis” og seks ”ECHO Klassik” priser.

Hope optræder regelmæssigt som solist for kammerorkestre, heriblandt Chamber Orchestra of Europe, Camerata Salzburg og Lucerne Festival Strings. Han har desuden optrådt på nogle af verdens mest prestigefyldte koncert-venues - fra Carnegie Hall til Concertgebouw - og med verdens største orkestre. Højdepunkterne inkluderer optrædener med Boston Symphony, Chicago Symphony Orchestra og Los Angeles Philharmonic samt de store orkestre i Berlin, London, Leipzig, Dresden, Israel, Moskva, Oslo, Paris, Stockholm og Wien. Hope har været kunstnerisk leder af Savannah Music Festival siden 2004. Han har også udgivet tre bestsellere og producerer regelmæssigt radio- og tv-shows rundt om i verden.

Om Trondheim Solisterne

Trondheim Solistene blev grundlagt i 1988 af professor Bjarne Fiskum og var i mange år et forum for professionel koncerterfaring for strygere ved Musikkonservatoriet i Trondheim. Under Øyvind Gimses kunstneriske ledelse siden 2002 har de udviklet sig til et internationalt ensemble, der jævnligt samarbejder med solister som Leif Ove Andsnes, Martin Fröst, Joshua Bell, Ole Edvard Antonsen og Anne-Sophie Mutter.

Orkesteret har gjort sig bemærket med stor musikalsk fleksibilitet, spændende fra barok og romantisk repertoire til tango, jazz, rock og forskellig slags samtidsmusik og har på blot tre år modtaget ikke mindre end fem Grammy-nomineringer. Orkestret har udgivet en lang række cd’er med indspilninger af blandt andet Grieg, Tjajkovskijs Serenade og Strauss Metamorfoser.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.