Thy Kammer­musikfestival 2015

Internationale stjernespirer til Musikkens Hus
thy-kammermusik-festival.jpeg
16. august 2015 kl. 15:00
Dkk. 120,- inkl. gebyr

De kommer fra hele verden og er nogle af vor tids mest lovende unge musikere. Hvert år er der rift om de få eftertragtede pladser ved Thy Kammermusikfestival, når cremen af internationale musikere i alderen 20-35 år mødes med en række professorer og kendte musikere for sammen at opføre stor kammermusik ved koncerter i Nordvestjylland.

I år lægger festivalen vejen forbi Musikkens Hus, hvor publikum skal skifte bekendtskab med tre fremadstormende unge musikere med amerikansk, japansk og taiwansk oprindelse. Sammen med klaverprofessor Daniel Blumenthal og cellist Morten Zeuthen fremfører de værker af Ernest Chausson, Asger Hamerik og Felix Mendelssohn Bartholdy. 

Om Thy Kammermusikfestival

I begyndelsen af 1990’erne havde en række fremsynede Thistedborgere en vision om at udbrede kammermusikken i det nordvestjyske. Det gjorde de ved at invitere unge musikere til at deltage i et årligt mesterkursus som senere udviklede sig til en kammermusikfestival. En festival, som i dag tiltrækker talentfulde og ambitiøse unge musikere fra hele verden. Festivalens fem højt profilerede lærere, Craig Goodman fra Strasbourg, Daniel Blumenthal og Tony Nys fra Bruxelles, Elisabeth Zeuthen Schneider og Morten Zeuthen fra København, deltager som aktive medlemmer af de forskellige ensembler ved indstudering og koncerter, en omstændighed, der gør festivalen enestående og derfor interessant for unge musikere fra hele verden. Det internationale samarbejde udmønter sig i en række offentlige koncerter, hvis kunstneriske niveau har vakt opmærksomhed – også uden for landets grænser.

Om de medvirkende

Daniel Blumenthal er klaverprofessor ved Det Kgl. Flamske Musikkonservatorium i Bruxelles og desuden en meget flittig koncertgiver over det meste af verden. Han er født i Tyskland, indledte sin klaverkarriere som femårig i Paris og fortsatte sin uddannelse i USA, hvor han studerede på den berømte Juilliard School of Music i New York. Som ung vandt han et utal af klaverkonkurrencer. Nu sidder han i stedet i dommerpanelerne. 

Morten Zeuthen er sin generations førende danske cellist. Han studerede hos Paul Tortelier og Asger Lund Christiansen. Fra 1978 til 1996 var han første solocellist i DR SymfoniOrkestret og har siden været celloprofessor på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. I 1994 modtog han en Grammy for ”Årets Klassiske Udgivelse” (en CD med indspilningen af Johann Sebastian Bachs solosuiter) og i 2006 en Grammy for ”Årets Soloudgivelse” (CD’en L’Homme Armé med ny dansk musik for solocello). 

Alicia Choi, violin, 28 år. Amerikaner. Begyndte at spille som fireårig. Uddannet på San Fransisco Conservatory of Music, tidligere Juilliard School of Music and Williams College. Har vundet flere priser i USA. Alicia Choi er på andet år både 2. violinist i The Larchmere String Quartet og koncertmester i The Evansville Philharmonic Orchestra. Som solist har hun spillet med Berkshire Symphony - og Queens Symphony Orchestra.

Rena Kimura, violin, 29 år. Japansk/Amerikansk. Begyndte at spille som femårig. Studerer på Hochschule für Musik, Trossingen, Tyskland, tidligere Indiana University in Bloomington, Jacobs School of Music. Rena Kimura har vundet priser i internationale konkurrencer i Bulgarien og Tjekkiet samt været første prisvinder i Indiana University Glazunov Concerto Competition. Har været undervisningsassistent for professor Kevork Mardirossian, Indiana University, og spillet i Richmond Symphony Orchestra. Er i 2015-16 ansat i Stuttgart Philharmonien.

Yi-Te Yang, bratsch, 27 år. Taiwaneser. Begyndte at spille som niårig. Studerer på Universität der Künste, Berlin, tidligere på Norges Musikhögskole, Oslo, og National Taiwan Normal University. Yi-Te Yang har vundet priser både i Taiwan og Tyskland. Hun har siden 2014 regelmæssigt spillet som afløser i Berliner Philharmonien og Münchner Philharmonien. Som solist har hun optrådt med symfoniorkestret i Baden-Baden.

Programmet

Ernest Chausson (1855-99) Kvartet i A-dur op. 30 (1897) for violin, bratsch, cello og klaver
Asger Hamerik (1843-1923) Concert Romance i D-dur op.  27 for cello og klaver (1878)
Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-47) Trio i d-mol op. 49 for violin, cello og klaver (1839)

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.