Søren Ulrik Thomsen

Med Det Glemte Kvarter
soeren-ulrik-thomsen-v2.jpeg
01. oktober 2015 kl. 19:30
Dkk. 145,- inkl. gebyr

Efter et bragende gennembrud med anmelderrost udgivelse, DMA Jazz Award og udsolgte koncerter på bl.a. Jazzhouse, Louisiana og Statens Museum For Kunst, kommer Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter til Musikkens Hus med udsøgt musik og poesi.

Én af Danmarks mest toneangivende digtere Søren Ulrik Thomsen og sekstetten Det Glemte Kvarter indgik i 2010 et samarbejde om at sætte musik til den dengang uudgivne digtsamling Rystet spejl. Samarbejdet resulterede i deres fælles debutalbum Rystet spejl. Musik & poesi, som fik 5 hjerter i Politiken og vandt en Danish Music Award Jazz 2013 i kategorien Årets danske vokaljazzudgivelse.

Nu er de tilbage med en mere beatorienteret lyd, hvor både akustiske og elektroniske trommebeats har fået en fremtrædende rolle. I februar 2015 fik den nye musik sin præmiere i et udsolgt Store VEGA i København. Musikken er komponeret til tekster fra digtsamlingerne City slang (1981), Ukendt under den samme måne (1982), Nye digte (1987) og Hjemfalden (1991).

De fleste af digtene skrev Søren Ulrik Thomsen, da han var i 20’erne - og nu skriver bandet så - med en generations tidsforskel - musik til digtene. Digtene er stadigvæk fantastiske, aktuelle og får nyt liv ved at blive fortolket her 25-30 år efter deres tilblivelse. Og med effekpedaler, en forvrænget guitar og et buldrende trommesæt bliver publikum revet ud af deres tryghedszone og taget med ind i nye og spændende tolkninger af forfatterens oplæsning.   

Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter har tidligere optrådt på SPOT Festival med det klassiske orkester Århus Sinfonietta, de har optrådt foran 1500 publikummer på Statens Museum for Kunst og har spillet udsolgte koncert i Holstebro, Svendborg og Odense, Århus og København. Nu er turen kommet til Musikkens Hus, og publikum kan godt begynde at glæde sig til en inspirerende aften med musik og lyrik fra bedste skuffe.

Medvirkende

Søren Ulrik Thomsen, oplæsning
Maja Hartnack, sang, trommer
Malene Brask, trommer, klarinet
Mikkel Grevsen, trompet, althorn
Anders Kirkegaard, guitar, lapsteel
Janus Rønn Lind, klaver, synths
Erik Olevik, bas, kontrabas, cello

Koncerten er blevet til med støtte fra Statens Kunstfond.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.