Riel & Pasborg ”Universe”

feat. Annisette & Palle Mikkelborg
unknown.jpeg (8)
26. november 2015 kl. 20:00
Dkk. 195,- inkl. gebyr

To af de største trommeslagere i dansk jazz, Alex Riel og Stefan Pasborg, indtager scenen med Savage Roses ikoniske stemme Annisette, trompetisten Palle Mikkelborg samt musikerne fra det eksperimenterende jazz-rock orkester Ibrahim Electric.

Alex Riel og Stefan Pasborg tager publikum med på en rejse gennem deres fælles univers af rytmik og harmoni, fortid og nutid, rock og jazz, nærvær og improvisation, power og puls - indrammet med lydbilleder tegnet af Savage Rose, Palle Mikkelborg og Igor Stravinsky. 

★★★★★

”At se Alex Riel i selskab med Annisette Koppel (begge var med til at skabe Savage Rose i 1960erne), at se Alex Riel i selskab med Palle Mikkelborg, at se Alex Riel og Palle Mikkelborg og Annisette i selskab med Ibrahim Electric… var simpelthen helt fantastisk. Koncerten var en af de bedste undertegnede endnu i år har oplevet.”
- GAFFA, Ivan Rod

Alex Riel og Stefan Pasborg

Alex Riel og Stefan Pasborg har som gudfar og gudsøn et nært personligt forhold. Men de har også et stærkt musikalsk bånd, der er opstået ud af en fælles glæde for trommespillet i alle dets historiske og tekniske afskygninger, samt en kærlighed til musik i – og udenfor – en bred vifte af genrer. Kaster man et blik på deres imponerende karrierer er det kendetegnende, at de begge bevæger sig let mellem genrerne og aldrig er bange for at udforske nye landskaber. Samtidig fornægter deres forankring og kærlighed til det hårdt svingende trommespil sig aldrig. I projektet DRUMFACES leger Pasborg og Riel sig i duoform igennem trommespillets udvikling fra New Orleans street parades over swing til moderne jazz, avantgarde og rock.

Savage Rose

Det legendariske rockorkester Savage Rose blev dannet i 1967 af bl.a. Annisette og Alex Riel og har gennem årene haft en unik national og international karriere med Annisettes soulede og kraftfulde stemme samt orkestrets kontinuerlige støtte til “alle undertryktes kamp for frihed og ægte demokrati” som deres adelsmærke.

Palle Mikkelborg

Palle Mikkelborg er en af Danmarks mest nytænkende og originale jazzmusikere nogensinde. Betegnelsen ”jazzmusiker” dækker egentlig ikke, eftersom Mikkelborg i lige høj grad trækker på arven fra Miles Davis, George Russell og Gil Evans som på arven fra partiturkomponisterne Ravel, Messiaen og Charles Ives eller for den sags skyld mystikere som Buddha, Krishnamurti og William Blake. Mikkelborg har siden slutningen af 1960erne udfordret de musikalske konventioner med sit personlige trompetspil, sine ambitiøse orkestre og sine kompositoriske crossover-projekter. Da Miles Davis i 1984 kom til København for at modtage den prestigefyldte Sonning Musikpris, blev Palle Mikkelborg bestilt til at komponere et værk tilegnet Miles Davis. Titlen blev AURA, som modtog to amerikanske Grammy'er i 1991.

Niclas Knudsen, Jeppe Tuxen & Stefan Pasborg

Niclas Knudsen på guitar, Jeppe Tuxen på Hammond B-3 og Stefan Pasborg på trommer har gennem det seneste årti haft stor gennemslagskraft på de danske scener med deres orkester Ibrahim Electric. De er kendt for at leverer en energisk og eksperimenterende musik, der favner genrer som jazz, funk, afrobeat, surf og rock. Nu kan du opleve en anden side af de tre musikere ved denne koncert i Musikkens Hus. 

Medvirkende

Annisette, vokal
Alex Riel, trommer
Palle Mikkelborg, trompet
Stefan Pasborg, trommer
Niclas Knudsen, guitar
Jeppe Tuxen, Hammond B-3

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.