Ólafur Arnalds

Islandsk stjernespire og multiinstrumentalist
mh-olafurarnald_hd.jpg (1)
14. februar 2015 kl. 20:00
Dkk. 195,- inkl. gebyr

Lørdag 14. februar 2015 kan du opleve den unge islænding, der tog springet fra metal til klassisk-elektronisk musiker og som nu er verdensberømt for sin originale lyd.

Til trods for sin unge alder har Ólafur Arnalds gennem de seneste år etableret sig som en af verdens mest interessante og lovende musikere. Født og opvokset i Mosfellsbær, en lille forstad til Reykjavik, med en fortid som trommeslager i et metalband, hvorfra han senere tog springet til klassiske klaver- og strygerkompositioner – ofte med en elektronisk bund. Den musikalske udvikling fra jernhård metal til en følsom blanding af klassisk, pop og electronica har samtidig betydet en karrieremæssig ekspansion; fra det lille land mod nord til først England og senere resten af Europa. I dag har han et dedikeret følge fra hele verden og over 170.000 fans på Facebook.

Som blot 20 år gammel udgav Ólafur Arnalds i 2007 sit debutalbum ’Eulogy for Evolution’. Albummet blev begyndelsen på Arnalds massive karriere. Og i 2010 tog det for alvor fart, da Arnalds udgav sit andet album, som blev efterfulgt af en omfattende turne, der bl.a. bragte et besøg til Kina med sig. Siden gik rejsen til Hollywood, hvor Arnalds står bag musik til filmene ’The Hunger Games’ og ’300 – Rise Of An Empire’. Men også populære amerikanske tv-serier som ’So You Think You Can Dance’ har anvendt den islandske komponists musik. Og i 2013 vandt tv thriller-serien ’Broadchurch’ – som selvfølgelig også har brugt Arnalds musik - en BAFTA award for ’Best Music’.

’For Now I Am Winter’ er titlen på Ólafur Arnalds tredje og seneste album. Med albummet er der skruet op for både de kunstneriske og karrieremæssige ambitioner. På udgivelsen medvirker et fuldt orkester og der er – for første gang – blevet tilføjet vokal til det musikalske univers, fremført af den islandske sanger Arnór Dan.

Nu har du mulighed for at opleve Ólafur Arnalds i Musikkens Hus

Køb din koncertbillet inkl. en tre retters valentinsmenu. 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.