Jul med José Carreras

A Life in Music-Tour

carreras.jpeg
05. december 2015 kl. 20:00
(1) 1200,- (2) 1100,- (3) 1000,- inkl. gebyr

Lørdag den 5. december bliver en aften af de helt store. Her kan du opleve eneste danske koncert med den verdensberømte tenor José Carreras, og så endda på tenorens egen 69-års fødselsdag. 

Eneste danske koncert

José Carreras gæster Musikkens Hus med sin ”A Life in Music-Tour”. En verdensomspændende farewell tour, hvor Aalborg er det eneste danske stop på tour-planen, og koncerten i Musikkens Hus falder på tenorens 69-års fødselsdag.

Publikum kan godt begynde at glæde sig til en stemningsfyldt julekoncert med én af vor tids største operalegender. Aalborg Symfoniorkester akkompagnerer Carreras i Koncertsalen, og sammen skaber de en musikalsk oplevelse, der kvalificerer sig til at være årets julegave for musikelskere.

José Carreras er hentet til Aalborg af Musikkens Hus i et samarbejde med Aalborg Symfoniorkester og Aalborg Kongres & Kultur Center.

Tilbage på toppen

Carreras lavede efter otte års pause et bragende comeback i 2014, der bragte ham verden rundt og tilbage på toppen af international opera. Og modtagelsen har ikke været til at tage fejl af: Stående ovationer og øredøvende bifald fra et henrykt publikum har mødt ham i alverdens koncertsale. Også anmelderne har vist stor begejstring for operastjernens retur og kaldte hans optræden i operaforestillingen ”El Juez” (Dommeren) for et ”triumferede comeback til operascenen”.

Om José Carreras

José Carrereas blev født i et arbejderkvarter i Barcelona som Josep Carreras i Coll, men snart skulle det vise sig, at den spanske knægts vinger kunne bære ham langt over byens osende skorstene. Familiens sparsomme midler rakte til sangundervisning, og allerede som 10-årig begyndte Carreras at optræde professionelt med sin sang.

Han fik sin scenedebut som 24-årig i fødebyen, hvorefter hans karriere tog fart og førte ham til de mest prestigefulde operahuse i verden. Særligt kendt er han for sine roller i operaer af Verdi og Puccini, og i løbet af sin lange karriere har han medvirket i imponerede 50 operaer og lavet mere end 160 indspilninger.

Han blev kendt i den bredere offentlighed som én af De Tre Tenorer, der også bestod af Plácido Domingo og Luciano Pavarotti. Carreras har desuden optrådt med mange store kunstnere, der ikke har rødder i den klassiske verden, eksempelvis Diana Ross, Sarah Brightman og Sissel Kyrkjeby.

Endvidere er spanieren med den store stemme kendt for at starte en stor international leukæmifond, efter han selv blev helbredt fra sygdommen i 1988.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.