Jan Harbeck Quartet

Feat. Walter Smith III
jan-harbeck.jpeg
23. maj 2015 kl. 20:00
Dkk. 175,- inkl. gebyr Siddende koncert

Det bliver en aften i jazzens tegn, når Musikkens Hus den 23. maj 2015 præsenterer en af Danmarks ypperste saxofonister Jan Harbeck i samspil med Walter Smith III – kåret til ”Rising Star” i jazzmagasinet Down Beat.

Glæd dig til en aften, hvor vi sammen dykker ned i jazzens fascinerede univers fra det øjeblik, vi åbner dørene til Øvre Foyer. 

Det bliver en nærværende og 100 % akustisk koncert med Jan Harbeck Quartet feat. Walter Smith III.

I pausen kan publikum komme helt tæt på de dygtige musikere. Jan Harbeck Quartet  og Walter Smith III bliver nemlig på scenen og fortæller om deres forhold til musikken.

Efter koncerten holder Center for Dansk Jazzhistorie åbent hus. Her kan du gå på opdagelse i en af Europas største jazzsamlinger. 

Program

Kl. 19.00: Øvre Foyer åbner med lounge musik
Kl. 20.00: Koncertstart
I pausen: Artist talk med Jan Harbeck Quartet og Walter Smith III
Efter koncerter: Åbent hus i Center for Dansk Jazzhistorie

Om Jan Harbeck Quartet feat. Walter Smith III

”Jan Harbeck er blevet kaldt én af de ypperste blandt danske saxofonister. Han hører til den gruppe af jazzmusikere, som bekender sig til den store tradition fra swingtiden, men er samtidig med til at forny genren og give den et personligt præg”, skriver DR K i sin omtale af tv-udsendelsen af en koncert med Jan Harbeck Quartet.

Jan Harbeck er fra Aalborg, hvor han også har fået sin musikalske uddannelse på musikkonservatoriet. Siden 1999 har han - efter et halvt år i New York - boet i København, hvor han er slået igennem som en af landets mest efterspurgte saxofonister med flere priser i bagagen, bl.a. en Grammy for årets jazz-CD og den prestigefulde Bent Jædig Pris i 2011.

Kvartetten med Henrik Gunde, Eske Nørrelykke og Anders Holm har gennem de seneste år spillet talrige koncerter i ind- og udland. Til denne koncert i Musikkens Hus kan publikum opleve helt nyt materiale fra orkestrets netop udgivne LP/CD ”Variations in Blue”.

På ”Variations in Blue” spiller kvartetten sammen med en af verdens mest anerkendte yngre saxofonister Walter Smith III - kendt fra bl.a. den legendariske trommeslager Roy Haynes’ band foruden Terence Blanchard Quintet, Christian McBride Situation Band og mange andre. Walter Smith III er også medlem af trompetisten Ambrose Akinmusire's Quintet, med hvilken han spiller mere end 200 koncerter hvert år over hele verden. Walter Smith III’s seneste egne udgivelser har alle ligget på diverse jazzhitlister, og han er flere gange, senest i 2014, kåret til ”Rising Star” i jazzmagasinet Down Beat.

Om det nye album ”Jan Harbeck Quartet feat. Walter Smith III - Variations in Blue” skriver Niels Overgaard i JazzNyt: ”Der er så megen næring i hver eneste tone, at det nærmer sig det meditative. Det er livgivende musik, der ikke kan anbefales nok. Jan Harbeck har endnu en gang lavet et forrygende album”. Også Nordjyske Stiftstidende har talt flot om pladen:

★★★★★
”Det er jazz på den underspillede måde. Uden at forfalde til teknik for teknikkens skyld, men med en smuk tro på melodiens skønhed.”

Også i udlandet har pladen vagt opsigt. Det amerikanske jazzmagasin "DownBeat" belønner "Variations in Blue" med fire ud af fem stjerner. 

Medvirkende

Jan Harbeck, saxofon
Henrik Gunde, piano
Eske Nørrelykke, bas
Anders Holm, trommer
Walter Smith III, saxofon

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.