Hans og Grete

Eventyropera af Humperdinck
mh_hans-og-grete_hd.jpg
11. marts 2015 kl. 19:30
Voksne: Dkk. 100,- inkl. gebyr Børn under 15 år: Dkk. 50,- inkl. gebyr

Sangfaggruppen og orkesterskolen fra Det jyske Musikkonservatorium opfører Hans og Grete af Engelbert Humperdinck i forbindelse med Aalborg Operafestival.

Humperdinck var i sin samtid en vidt anerkendt komponist. Hans og Grete blev hans internationale gennembrud, og de største dirigenter i både samtiden og eftertiden har lige siden holdt operaen på repertoiret, ikke mindst i de tyske operahuse.

Konservatoriet har denne gang valgt at lave en familieforestilling, der henvender sig både til børn og unge og til deres forældre og bedsteforældre. Hans og Grete er dog ikke en decideret børneforestilling, sine steder er den faktisk ganske uhyggelig; men alle fra 8 år og op vil kunne nyde Humperdincks fantastiske musik og opleve et vidunderligt eventyrunivers i smuk scenografi med heksen, Ole Lukøje, engle, honningkagebørn og helt almindelige mennesker.

Musikken leveres af 24 musikere, primært blæsere. Humperdincks partitur er arrangeret til lejligheden af basunprofessor Niels-Ole Bo Johansen. Forestillingen er iscenesat af Robert Bøgelund Vinther, koreograferet af Sacha World og dirigeres af Søren K. Hansen.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Musikkens Hus’ gratis nyhedsbrev, hvor du får de største nyheder fra huset og adgang til konkurrencer og eksklusive presales. På den måde kommer du først i køen til de mest eftertragtede koncerter.