Episk orgel battle

Med Lynne Davis og Flemming Dreisig
orgel-battle.jpeg
12. august 2015 kl. 19:30
Dkk. 145,- inkl. gebyr

Tusindvis af orgelpiber kommer til at vibrere af vellyd, når to passionerede orgelspillere indtager scenen og kæmper om at folde de største værker maksimalt ud. 

Det tolv gange tolv meter store koncertorgel i Musikkens Hus kommer fuldt ud til sin ret, når to musikalske sværvægtere battler om at fylde Koncertsalen ud med vellyd i international klasse.

Musikkens Hus kan som noget ganske særligt koble to spilleborde til koncertorglet, så Lynne Davis fra USA og danske Flemming Dreisig sammen kan spille de store værker af blandt andre Max Reger, Charles-Marie Widor og Friedrich Kuhlau.

Den utraditionelle koncert bliver en stilsikker dans gennem lyd, hvor de to ikoniske organister fra hver sin side af Atlanten skiftevis og sammen sætter 5.450 håndlavede piber i formfuldendt bevægelse.   

Flemming Dreisig er én af landets største kapaciteter inden for kirkeorgel og er især kendt for sit usædvanlige improvisationstalent. Som den yngste nogensinde blev han som 21-årig domorganist i Maribo og blev senere ansat som domorganist i Vor Frue Kirke, København. Samtidig har han været professor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har gennem årene spillet til de største royale kirkebegivenheder, heriblandt til Kronprinsparrets bryllup. Siden valgte han til stor glæde for Musikkens Hus at slå sig ned i Nordjylland for roen og naturens skyld. Her er han nu organist ved Vor Frue Kirke i Aalborg. 

Lynne Davis er i hjemlandet USA selve ikonet for orgelmusik. Hun har modtaget flere prestigefulde priser for sin blændende teknik, som hun tilsætter rige mængder leg og kreativitet. 

Det er giganternes møde, og Musikkens Hus’ store koncertorgel kommer denne aften til at præstere sit maksimale, når et bredt repertoire foldes smukt ud.

Program 

Kompositioner af Max Reger, Charles-Marie Widor og Friedrich Kuhlau, Maurice Durufle, César Franck, Claude Balbastra, Charles-Marie Widor, Marcel Dupre.

 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.