Cecilia Bartoli

Italiensk stjernesolist
unknown.jpeg (3)
24. september 2015 kl. 19:30
(1) 945,- (2) 845,- (3) 745,- Priserne er inkl. gebyr

Oplev en af vor tids største stemmer, når mezzosopran Cecilia Bartoli gæster Musikkens Hus til september 2015.

I snart tre årtier har italienske Cecilia Bartoli været en af de førende kunstnere inden for klassisk musik. Overalt i verden bliver hendes operaroller og koncertprogrammer imødeset med stor iver og nysgerrighed. Til efteråret 2015 kan hun igen opleves på dansk grund, når hun optræder i Koncertsalen.

I 2010 modtog Cecilia Bartoli Léonie Sonnings Musikpris, en af de fornemmeste priser inden for klassisk musik, og optrådte i forbindelse med prisoverrækkelsen for en fyldt koncertsal i Tivoli. Nomineringen var begrundet således:

”Cecilia Bartolis klang er enestående, hendes teknik overgås ikke af nogen og hendes sceniske udstråling er som Callas’ og rammer én med en kraft og varme, man aldrig glemmer. Nomineringen ligger dermed i naturlig forlængelse af tidligere prismodtagere som Birgit Nilsson, Janet Baker og Hildegard Behrens.”

Bartoli var blot 21 år, da hun debuterede i Arena di Verona i 1987. Kort tid efter blev hun opdaget af dirigent Herbert von Karajan og sidenhen også af Daniel Barenboim og Nikolaus Harnoncourt. Cecilia Bartolis enorme succes med sine soloudgivelser, som bl.a. The Vivaldi Album, The Salieri Album, Maria, Sacrificium og Mission, kommer til udtryk i salgstallene som overstiger 10 millioner solgte eksemplarer på verdensplan. Bartolis seneste udgivelse, St. Petersburg, høster ligeledes fantastiske anmeldelser.

Ved koncerten vil Cecilia Bartoli optræde med italiensk barokmusik, ledsaget af det anerkendte ensemble I Barocchisti dirigeret af schweiziske Diego Fasolis.

Fotokreditering: @ Decca / Uli Weber

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.