Basun og orgel

Domorganist Hanne Kuhlmann og Den Danske Basunkvartet
unknown.jpeg (2)
13. september 2015 kl. 15:00
Dkk. 145,- inkl. gebyr

Hør værker af Bach, Holten og Roikjer, når Domorganist Hanne Kuhlmann og Den Danske Basunkvartet skyder gang i festivalen Plan B

Søndag den 13. september 2015 vil Koncertsalen i Musikkens Hus danne rammerne for åbningskoncerten til byens Plan B festival. Det bliver en forrygende koncert med nogle af de største klassiske værker fremført af en række af landets dygtigste musikere inden for basun og orgel. På scenen kan publikum glæde sig til at opleve domorganist ved Vor Frue Kirke i København, Hanne Kuhlmann, sammen med Den Danske Basunkvartet.

Program

Publikum kan bl.a. glæde sig til at høre

J. S. Bach; Toccata og Fuga i d-mol
D. Bourgeois; Trombonekvartet
L. Boëlmann; Suite Gothique for basuner og orgel
S. Barber; Adagio

Om Hanne Kuhlmann

Hanne Kuhlmann var kun 11 år, da hun begyndte at spille orgel, og allerede som 14-årig spillede hun til sin første højmesse. Det var ved Fredenskirken i Herning.

Lige efter 9. klasse blev hun som blot 15-årig optaget på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Senere, efter flere års undervisning på konservatoriet af domorganist Anders Riber, opsøgte hun nye udfordringer for at dygtiggøre sig. Det blev til studieophold i Paris og London, der op gennem 1990erne gjorde hende til så dygtig en musiker, at hun vandt flere internationale orgelkonkurrencer. I København var hun inden da blevet optaget i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og hertil vendte hun tilbage i 1996, hvor hun fik sin første faste ansættelse som organist ved Greve Kirke og Johanneskirken i Greve.

I maj 2008 fik hun så til sin store glæde ansættelse ved Vor Frue Kirke i København, hvilket i 2012 kulminerede med udnævnelsen til domorganist. 

Om Den Danske Basunkvartet

Basunisterne i Den Danske Basunkvartet regnes af mange blandt verdens førende. Repertoiret for denne ensembletype er overraskende stort, og består både af originalmusik og arrangementer.

Den Danske Basunkvartet var i 2011 inviteret til at spille på den internationale Basunfestival, og blev omtalt som et af festivalens absolutte højdepunkter. Kvartetten er inviteret til at spille i USA, Tyskland, Norge og Holland, og i september 2015 færdiggøres en længe ventet cd-indspilning. Bl.a. med flere værker komponeret til kvartetten.

Kvartetten består  af:

Jesper Busk Sørensen, Basunist i Berliner Philharmoniker, og en efterspurgt musiker til masterclasses, solokoncerter og kammermusik over hele verden.

Kasper Thaarup, Solo-basunist i Det Kgl. Kapel. Også en særdeles travl herre, med solistiske opgaver og masterclasses i ind- og udland.

Jens Vind, Basbasunist i Aarhus Symfoni Orkester, og en af landets absolut førende på sit felt. Underviser i basbasun ved Det Jyske Musikkonservatorium og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

Jesper Juul, Professor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium – tidligere solobasunist i DR SymfoniOrkester. Solist og underviser over det meste af kloden. Prisvinder ved flere internationale solistkonkurrencer.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.