Afenginn

Choirnevale - et miks af folk, klassisk og balkanrytmer
afenginn.jpeg
07. maj 2015 kl. 19:30
Dkk. 145,- inkl. gebyr Studerende: Dkk. 95,- inkl. gebyr (ved henvendelse i billetkontoret)

Der venter en mageløs oplevelse, når det anmelderroste band Afenginn gæster Musikkens Hus med deres koncert Choirnevale. Sammen med koret RAMA Vocals fra Det Jyske Musikkonservatorium indtager de Intimsalen og giver en enestående koncert, hvor vidt forskellige genrer smelter sammen og skaber et helt unikt lydbillede.    

Afenginns koncert Choirnevale er et nyskabende møde mellem to verdener, hvor kunstneriske traditioner og nationaliteter brydes. Den klassiske kortradition og Afenginns unikke verdensmusikalske univers smelter sammen i et karneval af original musik til en fantastisk og storslået koncert på tværs af både musikalske og geografiske grænser.

Om Afenginn

Afenginn betyder på oldnordisk beruselse og styrke. Og det er netop det, man kan forvente af en aften med bandet Afenginn. De kombinerer den melodiske melankoli af skandinavisk musik med hastigheden og de skæve rytmer fra balkan og klezmer. Så tilføjer de den klassiske musiks sofistikerede og filmiske kvaliteter, og endelig rockmusikkens oplivende energi.

Den unikke blanding er blevet udforsket på fem velanmeldte plader, og et solidt ry som et energisk og sammenspillet liveband har givet det nordiske band mulighed for at optræde på festivaller, klubber, samt i radio og fjernsyn over hele Europa, Asien, Nordamerika og Australien. De har vundet adskillige priser, legater og nomineringer, så de nu figurerer som et stort navn på den europæiske scene for moderne world musik.

”De mestrer både den inderlige nordiske blues og de dybt begavede forløb, hvor ingen form for rytmik er umulig og indføjes i farten med hæsblæsende virtuositet. Hvor der det ene øjeblik spilles sagte med stor skønhed, for det næste øjeblik at rejse en storm og ville festen og det helt utøjlede, så alle danser en egen dans med et orkester, der er helt unikt.”
★★★★★★ – GAFFA (7. marts 2014)

Dans med, når Afenginn lægger Intimsalen ned. 

Medvirkende

Afenginn:
Rasmus Krøyer, klarinet (DK)
Niels Skovmand, violin (DK)
Kim Rafael Nyberg, mandolin (FIN)
Erik Olevik, bas (SWE)
Rune Kofoed, trommer (DK)
Kaare Munkholm, marimba, vibraphone(DK)
Kor:
RAMA Voices (Det Jyske Musikkonservatorium), 9 sangere fra IM uddannelsen Niels Bosworth, indstudering (KA studerende)

Foto: Jesper Hedemann

 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.