Rolando Villazón

Med gæstesolist Valentina Nafornita
unknown.jpeg (3)
13. november 2014 kl. 19:30
DKK. 575,- DKK. 515,- DKK. 455,-

Det er med stor glæde, at Musikkens Hus kan præsentere den mexicanske verdenstenor Rolando Villazón på koncertprogrammet torsdag den 13. november. Han gæster Aalborg med den sopran Valentina Nafornita.

Det bliver en aften af de helt store, når to af vor tids største operastemmer giver koncert i Musikkens Hus sammen med Aalborg Symfoniorkester. Gå ikke glip af denne enestående mulighed for at opleve opera i absolut verdensklasse.

Programændring: Rolando Villazón skulle have påtrådt med gæstesolist Pumeza Matshikiza. Hun har deværre grundet personlige årsager meldt afbud. Hun afløses af en anden verdensklasse sopran - Valentina Nafornita. 

Rolando Villazón

Rolando Villazón er en af tidens mest efterspurgte tenorer med en enestående scenisk karisma og en lyrisk-dramatisk stemmepragt, der er ideel til det italienske og franske operarepertoire (bl.a. Verdi, Giacomo Puccini, Charles-François Gounod og Jules Massenet).

I 1999 vandt Rolando Villazón tre sangpriser i Plácido Domingos Operalia-konkurrence, og samme år fandt hans europæiske debut som Des Grieux i Puccini-operaen Manon Lescaut sted i Genova. Derpå fulgte engagementer på de store europæiske og amerikanske operascener og koncertsale, og i 2003 debuterede han som Alfredo i Giuseppe Verdis La Traviata på Metropolitan-operaen i New York. Blandt glansrollerne bør også nævnes rollen som Lensky i Peter Tjajkovskijs Eugen Onegin. Villazón har indspillet en lang række prisbelønnede cd'er, og han derudover modtaget den fornemme franske kulturpris Ordre des Arts et des Lettres.

Valentina Nafornita

Med en førsteplads i ’BBC Cardiff Singer of the World’ stormede Valentina Nafornita i 2011 ind på den internationale operascene. Hun er født i Moldova, uddannet i Rumænien og fra 2011 ansat på Wiener Staatsoper, hvor hun allerede har sunget mange store roller i det klassiske operarepertoire. Pamina og Papagena i Tryllefløjten, Gilda i Rigoletto, Musetta i La Bohème og Barbarina i Figaros bryllup – for blot at nævne nogle få.

Valentina Nafornita har desuden haft store roller ved Salzburger Festspiele, på Staatsoper Berlin, med Hollands Radiosymfonikere og Concertgebouw. Senest har hun været på en succesfuld turne med BBC Concert Orchestra i Kina.

Hendes stemme har ’en naturlig vibrato, rig fylde i mellemregisteret og sølv i toppen’ skrev ’Opera Magazine’ og spåede hende en strålende fremtid som en af de helt store stjerner.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Musikkens Hus’ gratis nyhedsbrev, hvor du får de største nyheder fra huset og adgang til konkurrencer og eksklusive presales. På den måde kommer du først i køen til de mest eftertragtede koncerter.