Orgelkoncert

Orgel, kor og messing
mh-orgel_preben_hd.jpg
24. august 2014 kl. 16:00
DKK. 195,- ekskl. gebyr

Storbritannien har gennem de seneste 200 år haft en fornem tradition for koncertsalsorgler, og det er netop denne britiske tradition der er en af de væsentlige inspirationskilder til Koncertsalsorglet i Musikkens Hus i Aalborg. 

Søndag den 24. august tager Preben Nørgaard Christensen udgangspunkt i denne tradition, og præsenterer nogle af orglets mange muligheder som soloinstrument og som akkompagnementsinstrument i et program bestående af et overflødighedshorn af klassikere fra koncertsalsorgelrepertoiret, kombineret med nyere musik for kor, messing og orgel.

Ved koncerten fremføres orgelværker af bl.a. Percy Whitlock, Leon Boellmann, Derek Bourgeois, Benjamin Britten og Charles-Marie Widor. På programmet er også Anders Koppels nye koncert for to trompeter og orgel komponeret i 2014 til Ketil Christensen, Lars Ole Schmidt og Preben Nørgaard Christensen. Endvidere fremføres John Rutters fremragende store "Gloria" for Kor, orgel messingblæsere og slagtøj.

Med sig på scenen har Preben Nørgaard Christensen Ketil Christensen og Lars Ole Schmidt, trompet, tenoren Nicolai Nørgaard Christensen, musikere fra Aalborg Symfoniorkester og Thisted Kirkes Drenge-Mandskor.

Program
Charles-marie Widor, Toccata
John Rutter, Gloria
Léon Boelmann, Suite Gothique
Med mere

Medvirkende
Preben Nørgaard Christensen, orgel
Thisted Kirkes Drenge-Mandskor, kor
Messing Sekstant, messing 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.