Orgelindvielse

med John Scott
MH-Orgel_hd.jpg
05. juni 2014 kl. 19:30
DKK. 265,- DKK. 220,- DKK. 195,- ekskl. gebyr

Få en oplevelse ud over det sædvanlige, når det 12x12 meter store koncertorgel i Musikkens Hus indvies torsdag den 5. juni 2014. Det bliver en uforglemmelig aften med en række af klassisk musiks største værker fremført af den internationalt anerkendte organist John Scott og Aalborg Symfoniorkester. 

Koncertorgelet i Musikkens Hus er et storslåede instrument, og med 5.450 håndlavede piber kan man som publikum ikke andet end at blive imponeret over det fantastiske håndværk og den store lyd.

Koncerten

Torsdag den 5. juni 2014 indvies Koncertsalens kronjuvel af den anerkendte organist John Scott, der i første del af koncerten fremfører rene soloværker. Værker der understøtter orglets store alsidighed og John Scotts musikalitet. I anden del af koncerten bliver publikum blæst omkuld, når Aalborg Symfoniorkester gør John Scott selskab på senen og bl.a. spiller Francis Poulencs berømte ”Organ Concerto”. 

John Scott

Engelske John Scotts musikalske karriere startede i en ung alder som korsanger i Wakefield Katedral, hvor interessen for at spille orgel også opstod. I 1977 debuterede han som den yngste organist i Royal Albert Hall under den årlige promenadekoncert – verdens største festival for klassisk musik. Siden da har John Scott optrådt over hele verden og regnes i dag for at være en af verdens bedste organister. Gå derfor ikke glip af denne enestående mulighed for at opleve John Scott spille de første toner på Aalborgs nye koncertorgel. 

Om orglet

Koncertorglet er doneret af Det Obelske Familiefond og er blevet til igennem en 2½ år lang planlægnings- og byggeproces. Det er 12x12 meter og har 5.450 piber fordelt på 73 stemmer. Dette sikrer både en enorm spændvidde i klangstyrke, således at orglet vil kunne ledsage symfoniorkestre, kor og solister, og en stor variation af klangfarver, som muliggør udførelsen af størstedelen af orgelrepertoiret. Orglets lysest klingende pibe er blot 9 mm lang, med en tonefrekvens på 5.315 Hertz, og den dybest klingende pibe er næsten 9 m lang og har en tonefrekvens på 16 Hertz.

Program

Del 1:
Toccata and Fugue (d-mol) - J.S.Bach
Mohrentanz – T. Susato
Komm, Heiliger Geist – D. Buxtehude
Impromptu – L. Vierne
Meditation – L. Vierne/ M. Duruflé
Fantasia (f-mol) K.608 – W.A.Mozart  
Variation sur un Noel – M. Dupré

Del 2:
Organ Concerto – F. Poulenc
Grand Choeur Dialogue –E. Gigout
Symphony no. 1 in D – A. Guilmant

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.