Niels Lan Doky Trio

Dansk jazz i verdensklasse
mh-nielslandoky_hd.jpg
14. juni 2014 kl. 19:30
DKK. 165,- ekskl. gebyr

Jazzpianist og komponist Niels Lan Doky har haft en af de mest omfattende og usædvanlige karrierer den danske musikscene nogen siden har set. Allerede som 15 årig kunne han høres spille sammen med amerikanske jazz legender som Thad Jones og Ernie Wilkins. Nu kan nordjyderne glæde sig til at høre en række highlights fra Niels Lan Doky's lange karriere, når han indtager scenen i Musikkens Hus lørdag den 14 juni 2014. 

En stor del af Niels Lan Doky's arbejde i de senere år har haft fokus på mentoring af unge talenter. "I gamle dage fik unge jazzmusikere deres karriere start hos etablerede og erfarne band leaders, som f.eks. Miles Davis, Art Blakey og Stan Getz. Den tradition er gået tabt i takt med at de gamle mestre døde af alderdom. Men det er den bedste måde til at få et unge talener til at blomstre op og få eksponentiel vækst", fortæller Niels Lan Doky.

I hans nuværende trio indgår der således to helt unge musikere hvis aldre lagt sammen er mindre end kapelmesterens egen. Men siden denne trio blev etableret i 2011 har de to unge danske super talenter, bassisten Jonathan Bremer og trommeslageren Niclas Bardeleben, udviklet sig med komet fart og vundet ekstraordinær stor anderkendelse i de lande uden for Danmark hvor trioen har optrådt, ikke mindst i blandt andet Japan, Sydkorea, Frankrig, Spanien, Vietnam og Rusland.

Program

Sange fra Niels Lan Doky's lange karriere, med hovedvægt på repertoiret fra de to seneste plader "Human Behaviour" fra 2011 og "Scandinavian Standards" fra 2013. 

Medvirkende

Niels Lan Doky, piano
Jonathan Bremer, bas
Niclas Bardeleben, trommer

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.