Joseph Calleja

En tenor i verdensklasse besøger Musikkens Hus
mh-calleja3_hd.jpeg
17. august 2014 kl. 15:00
DKK. 555,- DKK. 495,- DKK. 435,- ekskl. gebyr

Den maltesiske supertenor Joseph Calleja, der har høstet stor international anerkendelse, besøger Aalborg og Musikkens Hus sammen med Tivolis Symfoniorkester. Det sker søndag den 17. august.

Om Joseph Calleja

Joseph Calleja regnes blandt sin generations førende tenorer og er af anerkendte kritikere sammenlignet med legender som Pavarotti og Gigli. Han er født på Malta i 1978 og begyndte at synge som 16-årig. Som bare 19-årig debuterede han i Verdis Macbeth på teatret i Gozo på Malta, og i de følgende år fik Joseph Calleja øget international opmærksomhed som vinder og prismodtager i en række sangkonkurrencer: Hans Gabor Belvedere sangkonkurrencen i Wien (1998), Caruso sangkonkurrencen i Milano (1998) og Plácido Domingos Operalia-konkurrence (1999). Joseph Calleja har en trofast dansk fanskare, ikke mindst på grund af sin præstation som hertugen i Vedis opera Rigoletto på Det Kongelige Teater så tidligt som i 2002. Hans navn er i dag at finde på plakaterne i førende europæiske og amerikanske operahuse, ikke mindst Metropolitan-operaen i New York.

Om Yves Abel

Yves Abel har i kraft af sin fransk-canadiske baggrund en særlig interesse for det franske repertoire. Han er grundlægger af og musikchef for L’Opéra Francais de New York, et kompagni der, med base i Lincoln Center, siden 1994 med stor succes har præsenteret sjældent opførte samt nykomponerede franske operaer. Yves Abel har siden 2005 været 1. gæstedirigent for Deutsche Oper Berlin og er desuden fast tilknyttet Wiener Staatsoper samt en lang række andre førende europæiske og amerikanske operahuse, herunder Metropolitan-operaen i New York. Yves Abel har indspillet cd’er med verdenssolister som Renée Fleming, Susan Graham og Patricia Petibon.

Program

Joseph Calleja synger operaarier og sange af bl.a. Tjajkovskij, Verdi, Gounod, Offenbach, Cilea og Tosti.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.