Jamie Cullum

Multiinstrumentalist, sangskriver og engelsk musikikon
MH-cullum_hd.jpg
04. april 2014 kl. 20:00
DKK. 495,- DKK. 395,- DKK. 375,-

Den verdensberømte engelske jazz-, pop- og singer-songwriter Jamie Cullum er også en del af åbningsprogrammet i Musikkens Hus. Den karismatiske sanger og pianist kan opleves på scenen i Koncertsalen, fredag den 4. april 2014. 

Han er blot 34 år, men har alligevel opnået langt mere end de fleste internationale musikere når gennem deres karriere. Med over to millioner solgte albums, to Golden Globes, en Grammy og en lang række andre internationale priser er Jamie Cullum ubestridt en af vor tids mest talentfulde musikere. 

På tværs af genrer

Jamie Cullums varemærke er cross over – en uhøjtidelig men sikker stil – og han har fået millioner af unge verden over til at interessere sig for musikgenrer og -stykker, der ellers primært tiltrækker et ældre publikum. Gennem sine energifyldte koncerter og manglende berøringsangst over for sikre vindere, bringer han den sofistikerede jazzmusik ud til et bredt publikum. Stilen er et alsidigt og bredtfavnende genremix, der først og fremmest henter inspiration fra pop, amerikansk R&B og naturligvis udgangspunktet: Jazz.
Det er netop denne elegante måde at kombinere genrerne på, der har gjort den 34-årige englænder verdensberømt, og som nu gør ham yderst aktuel som en del af åbningsprogrammet i Musikkens Hus.

På højde med Billy Joel

Jamie Cullum er aktuel med albummet Momentum fra 2013, der er hans sjette i rækken. Anmeldere fra hele verden var fulde af lovord, og herhjemme skrev GAFFAs anmelder bl.a.: ”En voksen Jamie Cullum er på sit flotte, nye album på højde med 70’ernes unge Billy Joel.”
Typisk for Jamie Cullum er, at albummet er produceret med hjælp fra lyden af bl.a. apps til iPhone, keyboards fra lokale genbrugsbutikker og gamle kassetteafspillere, hvilket understreger en stor entusiasme for at lege med musikken og et unikt talent.

Medvirkende

Jamie Cullum med band

Om Jamie Cullum

Jamie Cullum blev født den 20. august 1979 i Rochford, Essex i England ud af en blandingsfamilie med blandt andre burmesiske aner. Han blev tidligt præsenteret for de klassiske musikgenrer, og allerede som 20-årig udgav han sit første album ”Heard it All Before”. Som 24-årig kæmpede både Universal og Sony om stortalentets gunst, hvilket resulterede i en tocifret millionkontrakt med Universal. Sidenhen har Jamie Cullum taget hele verden med storm. Han har i dag vundet en lang række store internationale priser og solgt mere end 2 millioner albums på verdensplan. 

 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.