Dreamers' Circus

Folkemusik for nye generationer
MH-DreamersCircus_hd.jpg
17. april 2014 kl. 19:30
DKK. 125,- ekskl. gebyr

Tag med på en uforglemmelig drømmefærd når klassisk musik og gammel nordisk folkemusik smelter sammen og får nyt liv torsdag den 17. april 2014, hvor Musikkens Hus byder indenfor til koncert med den internationalt anerkendte trio Dreamers’ Circus.   

Dreamers' Circus er det måske mest betagende unge orkestre, der er kommet ud af den aktuelle danske folkemusikrenæssance. Trioen gæster nu Musikkens Hus til en hyggelig aften i Intimsalen, hvor der til lejligheden vil være mulighed for at nyde alt fra en forfriskende øl til et godt gas vin, imens man drømmer sig væk til tonerne af Dreamers’ Circus.   

Global anerkendelse

Omdrejningspunktet er klassisk musik blandet med skandinavisk folkemusik. Ale Carr, Rune Tonsgaard Sørensen og Nikolaj Busk fører os med flydende lethed igennem et cirkus af temaer, harmonier og hårdtsvingende grooves, og lader konstant musikken føre os ud i nye afkroge. Selvom trioens drømmende univers er stærkt forankret i en nordisk folkemusiktradition, er udsynet i høj grad globalt, og de fantastiske instrumentalister går ikke af vejen for at lege med udtrykket i mødet med musikere fra rock, jazz og symfonisk musik. De optrådte for nylig i Operahuset i Sydney, ligesom de har spillet med Copenhagen Phil. Dreamers’ Circus har desuden optrådt og lavet projekter med den indiske bansuri-troldmand Rishab Prasanna, Storstrøms Kammerensemble, Gustaf Ljunggren og Kristian Leth.

Med albummet "A Little Symphony" fra 2013 høstede de store anmelderroser både herhjemme og i udlandet. Men der er ingen tvivl om, at trioens gnistrende sammenspil rummer endnu uanede muligheder og ufortalte eventyr. Drag med på en uforglemmelig drømmerejse med et af Danmarks mest spændende orkestre lige nu.

Om Dreamers’ Circus

Det hele startede en sen nat på Nørrebro Spillemandsstævne i 2009. Ale og Rune sad og jammede, og ved siden af dem stod et klaver, som ingen havde valgt at spille på. Da Nikolaj trådte ind ad døren, satte han sig på den ledige klaverbænk, og de spillede til den lyse morgen.

Et halvt år senere spillede Rune debutkoncert som afslutning på sine studier ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Her var bl.a. Mozarts 5. violinkoncert med Sjællands Symfoniorkester på programmet. I kadencen i 3. sats havde han, til alles overraskelse, inviteret Ale og Nikolaj på scenen, og de tre spillede en folkemusikalsk fortolkning af hele violinkoncerten. Orkesteret kom ind i slutningen af kadencen, og salen eksploderede! Dreamers’ Circus var født, og dette skulle blive de tre drømmeres første skridt på en global musikrejse.

I 2013 blev gruppen blev den helt store vinder til Danish Music Awards Folk, og samme år vandt trioens violinist Rune Tonsgaard Sørensen Kronpriseparrets Stjernedryspris 2013.

 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.