Den Hoppeløse Hoppeborg

med Jacob Riising
MH-Hoppe_hd.jpg
06. april 2014 kl. 14:00
DKK. 75,- for voksne Børn (0-15 år) gratis

Den Hoppeløse Hoppeborg er Musikkens Hus’ helt eget børnefamiliekoncept, hvor børnene inddrages aktivt i leg med musikken. Aktiviteterne er spredt rundt omkring i hele huset – et musikalsk legeland, hvor man bl.a. kan prøve stomp, høre musikalske eventyr, modellere Musikkens Hus i skum, male musikken og meget mere. Dagen afsluttes i Koncertsalen, hvor et stort symfoniorkester og et kor bestående af børn giver koncert med Jakob Riising fra DR Ramasjang som vært. Der er lagt op til masser af sjov og ballade! 

Musikalsk legeland

Børn og børns leg med musik er en vigtig del af Musikkens Hus, og derfor indeholder åbningsprogrammet naturligvis også arrangementer specielt tilegnet børnene. Når børn indtager et legeland, er det for at være aktive og gå på opdagelse i forskellige aktiviteter. I den Hoppeløse Hoppeborg har vi skiftet kugleland og hoppeborge ud med musikalske aktiviteter, som foregår rundt omkring i Musikkens Hus og på Nordkraft. Dermed får børnene rig mulighed for at udforske og lege med musikken. Alt, hvad man behøver, er en sund og barnlig nysgerrighed samt lysten til at lege med musik.

Koncert med Jacob Riising

Dagen afsluttes i Koncertsalen med et brag af en koncert, hvor børnene kan opleve et stort symfoniorkester, børnekor samt den populære vært fra DR Ramasjang – Jacob Riising.

Bemærk: Ved ankomst til Musikkens Hus på koncertdagen skal man henvende sig i billetskranken, hvor de købte billetter ombyttes til armbånd og pladsreservationer.

Aktiviteter

På dagen kan du bl.a. prøve kræfter med: 

STOMP: Er du til rytmer? Så prøv stomp, hvor der spilles på alt, der kan give lyd og rytme fra sig – kun fantasien sætter grænser.

MALE MUSIK: Gulvet i Klassisk Sal bliver omdannet til et kæmpestort lærred, hvor du kan male musikken, du hører.

SANGBORGEN: Er du vild med at synge? Så kom og giv den gas sammen med en masse andre børn, og prøv bl.a. kræfter med at synge i et kor!

DET KREATIVE HJØRNE: Slip kreativiteten løs og modellér Musikkens Hus i skum eller vær med til at lave en vægdekoration til huset.

DANSEMUSEN KARLA: Kom og mød Dansemusen Karla, hvis ganske særlige dansefødder viser vej til en eventyrlig verden fyldt med musik og sang. Forestillingen er en fortællekoncert, hvor børnene inddrages i fortællingen. Der skal også synges og hoppes i vilden sky sammen med Karla.

Praktisk information

Aktiviteterne løber fra kl. 14-16 og er tiltænkt børn i alderen 4-10 år. Hver aktivitet varer ca. 40 minutter. Imellem aktiviteterne er der koncerter rundt omkring i Musikkens Hus, og man kan enten tage en slapper eller prøve forskellige instrumenter. Børnene og deres forældre kan nå at prøve kræfter med to forskellige aktiviteter i tidsrummet. Alle aktiviteterne ledes af en voksen, som kommer fra Aalborg Kulturskole, Aalborg Symfoniorkester eller Det Jyske Musikkonservatorium.
Umiddelbart efter aktiviteterne starter koncerten med Jacob Riising, Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester og Fusion i Koncertsalen og varer indtil ca. kl. 17.15.

Medvirkende

Jacob Riising, vært
Musikere fra Aalborg Symfoniorkester
Nordjyllands ungdomssymfoniorkester
Fusion
Det Jyske Musikkonservatorium
Aalborg Kulturskole

Program

God musik, sjov og ballade

Om Jacob Riising

Den 35-årige skuespiller og TV-vært Jacob Riising er på kort tid blevet intet mindre end dansk folkeeje. Det gælder ikke mindst hos den yngre målgruppe. Han har været vært på flere kendte børneprogrammer og fast indhold på DRs børne TV-kanal DR Ramasjang. Han har desuden været vært ved børnenes melodi grand prix MGP i både 2005, 2008, 2012 og 2013.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.