Den Danske Strygekvartet

Strygekvartet med fedt i håret og fart i buerne
mh-dendanskestrygekvartet_hd.jpg
28. september 2014 kl. 19:30
DKK. 155,- inkl. gebyr

Musikalsk synergi, teknisk kunnen, medrivende spilleglæde og en frisk tilgang til det klassiske repertoire kendetegner Den Danske Strygekvartet, som kan opleves i Musikkens Hus søndag den 28. september.

Den Danske Strygekvartet består af tre danskere og en nordmand, alle først i 30'erne med fedt i håret og humor i spandevis – også kendt som Asbjørn Nørgaard, Rune Tonsgaard Sørensen, Fredrik Schøyen Sjölin og Frederik Øland.

Kvartetten har vundet stor anerkendelse i ind- og udland og er for nyligt udnævnt som medlemmer af ”Chamber Music Society of Lincoln Center” og BBCs ”New Generation Artists Scheme”. De joke med at være moderne vikinger: "Måske en anelse mere harmløs end vore forfædre. Vi plyndrer ikke byer eller raserer den engelske kystlinje. Vi er dit nabolags venlige strygekvartet med en over gennemsnitlig skægvækst"

Asbjørn Nørgaard, Rune Tonsgaard Sørensen og Frederik Øland begyndte at spille sammen i deres teenageår, og i 2008 fik følgeskab af cellist Fredrik Schøyen Sjölin. Siden da har de vundet et utal af priser og givet koncerter verden over. Deres musikalske stil blander skandinavisk folkemusik med klassiske mesterværker såsom Beethovens sene kvartetter.

Program 

Beethoven op 18. nr. 1 i F dur
Uropførelse af Agerfeldts 7. Strygekvartet "The Extinguishable"
Skandinavisk folkemusikmusik fra Den Danske Strygekvartets nye cd 'Wood Works'

Bedrifter

Den Danske Strygekvartet debuterede i 2002 og har i løbet af de sidste 12 år etableret sig på såvel de danske som internationale kammermusikscener og festivaler.  

Som det yngste ensemble nogensinde vandt kvartetten i februar 2004 første prisen såvel som publikumsprisen ved DR P2’s kammermusikkonkurrence. Samme forår vandt kvartetten første prisen i yderligere to konkurrencer: Vagn Holmboe strygekvartetkonkurrence samt Charles Hennen International Chamber Music Competition i Holland. I 2005 vandt de første prisen og publikumsprisen i Trondheim International String Quartet Competition og senest har Den Danske Strygekvartet vundet første prisen og fire specialpriser ved 11th London International String Quartet Competition i april 2009. I 2011 modtog de den prestigefulde Carl Nielsen Pris.

I 2006 blev Den Danske Strygekvartet udnævnt som `Artist in Residence’ i Danmarks Radio, hvilket bl.a. medførte solooptrædener med DR SymfoniOrkestret og DR UnderholdningsOrkestret. Desuden fik kvartetten mulighed for at indspille alle Carl Nielsens strygekvartetter i DRs Koncertsal. De to Carl Nielsen CDer udkom på Dacapo i 2007 og 2008 og har modtaget overvældende positive anmeldelser i internationale magasiner som The Gramophone (”Editors Choice”) og The Strad.

Den Danske Strygekvartet har optrådt over hele Europa samt i USA, men vender ofte tilbage særligt til Tyskland, hvor de i 2010 var NORDMETALL–Ensemble Prize Winner på Mecklenburg-Vorpommern Festival samt til Storbritannien, hvor bl.a. Wigmore Hall er blandt koncertstederne.

 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.