Bigband
Kavalkade

Fem nordjyske bigbands
MH-BigBand_hd.jpg
30. marts 2014 kl. 12:00
DKK. 75,-

Søndag den 30. marts 2014 får fem nordjyske bigbands hver 45 minutter til at blæse publikum omkuld i husets Intimsal. Det bliver en dag med stor lyd, hvor du bl.a. kan glæde dig til at høre Nordkraft Big Band med gæstesolist Veronica Mortensen, når de, som den sidste optræden på programmet, runder Musikkens Hus’ store bigband kavalkade af.  

Det bedste af Nordjylland

Musikkens Hus skal være stedet, hvor musikken får frit spil, og hvor publikum har mulighed for at opleve det bedste fra den lokale musikscene. Derfor har Musikkens Hus samlet fem af Nordjyllands bedste Bigbands til et brag af en koncert i Intimsalen, søndag den 30. marts 2014. De fem bigbands er: Sæby Big Band, Universitets Big Band, Sct. Mariæ Skolens Big Band, Swingtime Big Band og Nordkraft Big Band.

Veronica Mortensen og Nordkraft Big Band

Ud over de fem dygtige bigbands byder dagen på en af landet mest interessante sangerinder, Veronica Mortensen, der med sin charmerende, ukrukkede tilgang til et iørefaldende jazzrepertoire, er en musikalsk oplevelse i særklasse. Stemmen er varm og afslappet, og hun besidder en nærhed i udtrykket, der er enestående. Veronica Mortensen vil optræde sammen med Nordkraft Big Band, der siden 2010 har sat fokus på bidband-musikken i Nordjylland. De vil hovedsageligt spille Veronicas eget materiale, som befinder sig i grænselandet mellem den nordiske jazzgenre og den mere soul-prægede tradition – til lejligheden arrangeret af de anerkendte musikere og arrangører, Peter Jensen og Jesper Riis.

Det bliver en eftermiddag med rig mulighed for at svinge træbenet til en god omgang swing-musik eller sætte sig tilbage og nyde jazzens legende lyd og bluesens blå toner. Arrangementet starter klokken 12.00 og løber frem til klokken 18.00.

Gå ikke glip af den store lyd af et bigband – eller i dette tilfælde fem.

Medvirkende

Veronica Mortensen, sang
Sæby Big Band
Universitets Big Band
Sct. Mariæ Skolens Big Band
Swingtime Big Band
Nordkraft Big Band

Om Veronica Mortensen

Siden udgivelsen af Veronica Mortensens anmelderroste debutalbum “Pieces In A Puzzle” fra 2003 er det blevet til en lang række koncerter i både ind- og udland. Hun har udgivet fire cd’er i eget navn og er netop nu aktuel med albummet ”Catching Waves”, der udkom i marts 2013. Kort efter modtog hun en fin anerkendelse for sine melodiske kompositioner i form af et hæderslegat fra komponistforeningen Danske Populær Autorer (DPA). Et af numrene fra albummet har desuden været det mest spillede på DR’s radiokanal P8 Jazz, der stadig spiller hendes musik flittigt.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.