Aalborg Symfoniorkester

med Nikolaj Znaider og Rumon Gamba
MH-Aalborg_hd.jpg
30. marts 2014 kl. 14:00
DKK. 265,- DKK. 220,- DKK. 195,-

Søndag den 30. marts 2014 afholder Aalborg Symfoniorkester sin officielle åbningskoncert i Koncertsalen i Musikkens Hus. Koncerten er med den verdensberømte violinist Nikolaj Znaider og Aalborg Symfoniorkester under ledelse af Rumon Gamba.

Ny æra i Aalborgs musikhistorie

Det bliver en ganske særlig koncert, når Aalborg Symfoniorkester søndag den 30. marts 2014 afholder sin første egenkoncert i Musikkens Hus. Med orkestrets veloplagte chefdirigent og den verdenskendte danske violinist Nikolaj Znaider træder Aalborg Symfoniorkester ind i en ny og fantastisk æra i Aalborgs musikhistorie. Denne aften kan publikum bl.a. se frem til at opleve Ossian Ouverture, der i 1841 gjorde Niels W. Gade berømt. Den følges op af Tjajkovskijs smukke violinkoncert, der med sin spænding, begejstring og skønhed er en af de mest populære violinkoncerter, der er skrevet. På programmet er også Elgars Enigma Variations – et forunderligt og betagende stykke musik. Storslået, imponerende og alligevel sært tilbageholdende – fuld af gåder.

"Jeg husker den første koncert, jeg havde med orkestret, hvor vi spillede Elgars vidunderlige Enigma Variations. Hver del af orkestret er i fokus på forskellige tidspunkter i løbet af stykket, og Elgar benytter orkestret – fra den blødeste hvisken til den fornemste symfoniske lyd. Orkesteret spillede så fantastisk. Så det er en perfekt mulighed for nu at spille den igen til vores første koncert i den nye sal." 
- Rumon Gamba, chefdirigent  

Medvirkende

Nikolaj Znaider, violin
Rumon Gamba, dirigent
Aalborg Symfoniorkester

Program

Niels W. Gade
Efterklange af Ossian
Peter Tjajkovskij
Violinkoncert
Edward Elgar
Enigma-variationer

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.