Åbningskoncert

med Nikolaj Znaider og Kseniya Simonova
MH-znaider_hd.jpg
29. marts 2014 kl. 19:00

Åbningen af Musikkens Hus bliver en fantastisk musikbuket sammensat til denne helt specielle lejlighed, hvor store navne som stjerneviolinist Nikolaj Znaider, Den Jyske Opera og Aalborg Symfoniorkester under ledelse af Rumon Gamba, vil blæse salen omkuld. Der venter desuden publikum en fantastisk og bevægende aften med smuk sandkunst af Kseniya Simonova og en helt ny komposition fra Bent Fabricius-Bjerre.

Lad dig bevæge

Lørdag den 29. marts 2014 åbner Musikkens Hus til et brag af en åbningskoncert, hvor aftenens konferencier, Michael Bojesen, vil binde koncertens mange musikalske elementer sammen.
Koncerten starter med et åbningsnummer af hele Danmarks Bent Fabricius-Bjerre, specielt skrevet til indvielsen af Musikkens Hus. Derefter følger blandt andre den internationalt anerkendte topmusiker Nikolaj Znaider, der vil bevæge publikum med sit vidunderlige violinspil, alt imens den ukrainske sandkunstner Kseniya Simonova skaber små historier i sand til musikken. Aftenen afsluttes med den storslåede 4. sats fra Beethovens 9. symfoni med Aalborg Symfoniorkester, fire operasolister, Den Jyske Operas kor samt tre lokale kor – alt sammen under ledelse af Rumon Gamba. Efter koncerten rundes åbningen af med et fantastisk fyrværkerishow over Limfjorden.  

Medvirkende

Nikolaj Znaider, violin
Kseniya Simonova, sandkunst
Michael Bojesen, konferencier
Rumon Gamba, dirigent
Ylva Kihlberg, sopran
Elena Batoukova-Kerl, alt
Kor-Jan Dusseljee, tenor
Petri Lindroos, bas
Aalborg symfoniorkester
Den Jyske Operas kor
Thisted Drenge-Mandskor
Coro Misto
Filharmonisk Kor Aalborg

Program

Bent Fabricius-Bjerre
Musikkens Hus’ Ouverture
Jules Massenet
Meditation
Leonard Bernstein
Ouverture to Candide
Ludwig van Beethoven
Symfoni nr. 9 - 4. sats
– og meget mere 

Om de medvirkende 

Nikolaj Znaider
Violin-verdensstjernen Nikolaj Znaider er født i Danmark i 1975 af polsk-israelske forældre. Som 12-årig vandt Znaider Danmarks Radios Konkurrence for Unge Solister, mens han i sommeren 1992 vandt sin første store internationale pris. Dette skete i Carl Nielsens Internationale Violinkonkurrence – i øvrigt samme år, som han afsluttede sin diplomeksamen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium efter kun ét års studier og med karakteren 13 i hovedfaget violin. I 1997 begejstrede Nikolaj Znaider såvel publikum som dommere, da han vandt førstepris i violinverdenens mest respekterede konkurrence Queen Elisabeth Competition i Bruxelles. I dag betragtes Nikolaj Znaider som en af de mest betydelige violinister i verden, og han er berømt og anerkendt for sin tonekvalitet, sin virtuositet og sit rige og nuancerede musikalske udtryk.

Rumon Gamba
Den britiskfødte dirigent Rumon Gamba tiltrådte som chefdirigent ved Aalborg Symfoni-orkester i 2011.
Rumon Gamba er desuden en efterspurgt gæstedirigent hos orkestre i det øvrige Europa, USA samt i Australien. Han har dirigeret orkestre som London Filharmonikerne, Radio-symfoniorkestret i Berlin, BBC Concert Orchestra, BBC Symphony Orchestra, New York Philharmonic, Florida Filharmonikerne m.fl. 

Kseniya Simonova
Den 28-årige ukrainer Kseniya Simonova er på rekordtid blevet en af verdens mest sete sandkunstnere. Hun blev opdaget i Ukraine’s got Talent, som hun deltog i og vandt i 2009, og siden er hendes arbejde gået verden rundt, blandt andet via YouTube, hvor hendes vinder-optræden fra TV-programmet er set af knap 25 millioner mennesker.

Aalborg Symfoniorkester
Aalborg Symfoniorkester har siden den spæde start, som et lille byorkester i 1943, begejstret aalborggensere og andre nordjyder med store musikalske oplevelser. Orkestret har siden vokset sig stort og har i dag 65 fastansatte musikere.
I løbet af et år giver Aalborg Symfoniorkester over 200 koncerter – primært i Aalborg og Nordjylland, men også via turnéer i resten af landet og i Skandinavien. Koncerterne spænder over klassiske symfoniske koncerter, kammerkoncerter, familie- og børnekoncerter, opera, underholdningskoncerter, skolekoncerter, jule- og påskekoncerter og meget, meget andet. Der er – uden overdrivelse – noget for enhver smag! 

Den Jyske Opera
Den Jyske Opera er et turnerende operakompagni med hjemsted i Aarhus. Den Jyske Operas Kor består af 24 sangere, der ud over korpartierne også varetager større og mindre roller i Den Jyske Operas forestillinger. Koret medvirker jævnligt ved opførelsen af symfoniske værker med landsdelsorkestrene og har desuden selvstændige koncerter med et meget varieret repertoire.

 

 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.