10cc

Det legendariske britiske band 10cc, der op gennem 70’erne udgav kæmpehits som Wall Street Shuffle, Good Morning Judge og I'm Not In Love, gæster Musikkens Hus og fyrer op under rock-kedlerne i Koncertsalen.

MH 1080X1920 (18)
Se spilletider
DKK 430
Afholdt

10cc var et af de helt store engelske bands i 70’erne, og i perioden 1972-1978 sad de tungt på landets hitlister. I den periode havde de intet mindre end 11 singler i Top-10, hvoraf Rubber Bullets (1973), sommerbaskeren Dreadlock Holiday (1978) og den uopslidelige I'm Not In Love (1975) alle fandt vej til 1. pladsen.

Bandet, som i dag ledes af det oprindelige medlem, Graham Gouldman, er leveringsdygtige i både sofistikeret pop og rustik rock. Derudover har 10cc aldrig været blege for at eksperimentere med og fusionere musikgenrer, hvilket kommer til udtryk i en række af bandets numre, hvor det rå guitarspil veksler med blandt andet symfoniorkestrets blæsere og strygere. Lyden er stor og fyldig og spækket med kontraster, der smelter sammen med de mange forskelligartede rytmer, og gennem tiden har 10cc inspireret flere musikgrupper til at dyrke art rock-genren, heriblandt selveste The Beatles.

10cc blev dannet i Manchester i 1969 af de fire musikere, Graham Gouldman, Eric Stewart, Kevin Godley og Lol Creme, der hver især alle havde flotte karrierer som sangskrivere og studiemusikere. I de første 10 år udgav bandet hele otte albums, herunder Sheet Music i 1974, som 10cc selv anser for at være deres bedste til dato. Det følgende album, The Original Soundtrack, strøg til tops i både England og USA og rummer ørehængere som One Night in Paris og Life is a Minestrone. I 1983 tog bandet en ni år lang pause, hvorefter de udgav yderligere to album, det sidste i 1995, inden Eric Stewart igen erklærede bandet for opløst. Efterfølgende har Graham Gouldman turneret med flere perifere bandmedlemmer under navnet 10cc featuring Graham Gouldman and Friends, og den i dag 76-årige guitarist udgør derfor det eneste permanente medlem i alle bandets line-ups.

Foruden Graham Gouldman på vokal og bas består det nuværende line-up af guitaristen Rick Fenn, trommeslageren Paul Burgess, Iain Hornal på guitar og percussion og Keith Haymana på keyboard og guitar.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.