Fotoudstilling af Per Lange: Surrounded by Music

Det er med stor glæde, at Musikkens Hus kan præsentere særudstillingen ’Surrounded by Music’ med musikfotos af den prisbelønnede fotograf Per Lange fra Aalborg.

Udstillingen kan opleves i alle plan af Foyeren indtil d. 10. august, og der er gratis adgang inden for husets åbningstid

Om udstillingen
Efter et år, hvor vi har savnet at stå tæt på hinanden og mærke musikken, intensiteten og samhørigheden, er det ekstra vigtigt, at vi husker på, hvordan det føles.

Per Lange har i mange år indfanget den følelse i sine musikfotos. Han har også haft eksklusiv adgang til at skyde historiske billeder af de få koncerter, som blev afholdt under det totale lockdown, vi oplevede i starten af pandemien.

Nu glæder vi os til at præsentere billederne i Musikkens Hus sammen med Pers billeder af stjerner som The Rolling Stones, Iggy Pop, Prince, Metallica, Elton John, AC/DC, 30 Seconds to Mars, Miley Cyrus, Cardi B, MØ og mange, mange flere.

I Øvre Foyer er udstillingen desuden dedikeret til Kim Larsen.

Alle udstillede fotos er unika print, og der vil være mulighed for at købe billederne. Kontakt venligst fotograf Per Lange på globusstudio@gmail.com eller kunstformidler Kit Sørensen på kit@royal-blue.dk for at høre nærmere.

Om Per Lange
Per Lange har været omgivet af musik hele sit liv. Som barn af to professionelle musikere er han vokset op med musik og blev hurtigt trommeslager som barn. Siden har Per været lydmand på spillesteder, festivaler og teatre – og ikke mindst musikproducer med eget indspilningsstudie.

Som en naturlig forlængelse begyndte Per Lange også at fotografere musikken.

Jeg har altid haft en stærk fornemmelse for kompositioner. Det er en fysisk fornemmelse i kroppen, hvornår billedet skal tages. Jeg ved det bare.”

Og med en fortid på alle spillestederne i landet og musik i blodet er det med største selvfølgelighed, at Per Lange drager ud og indfanger de magiske momenter i musikken.

Jeg elsker at være placeret lige dér, midt i spændingsfeltet mellem artisten og publikum. Jeg elsker at indfange, når disse to elementer mødes. Fastfryse lige dér, hvor musikken betyder noget. Hvor man giver sig hen, og overgiver sig til det, musikken kan: nemlig at samle os.”

Per Lange drager nu hjem til sin fødeby, Aalborg, og udstiller sine bedste musikfotos lige her i Musikkens Hus.

Han er som freelancefotograf tilknyttet Ekstra Bladet, Gaffa og det internationale fotobureau Gonzales Photo.

Priser:
Årets Musikfoto 2009
Årets Danske Rockfoto 2017
Årets Publikumsfoto 2017
Årets Publikumsfoto 2019
2. Plads Årets Feature 2019

Flaminglips1lores