Aalborg Operafestival

Musikkens Hus arrangerer hvert år i august Aalborg Operafestival. Det sker under det samme slogan – "Hele byen synger" – som har fulgt operafestivalen siden den spæde start i 2002.

Musikkens Hus står nemlig ikke alene med operafestivalen. Aalborg Symfoniorkester og Teater Nordkraft er partnere, og derudover deltager en lang række arrangører som f.eks. Opera i Rebild, Scene K, Biffen, Aalborg Bibliotekerne samt flere af byens kirker og kulturhuse. Festivalen bærer derfor også præg af mange udendørs forestillinger og koncerter på byens gader og pladser.

Om festivalen
Aalborg Operafestival lægger vægt på at præsentere opera af høj kvalitet for alle mennesker. Derfor rummer festivalen både børneforestillinger, kammeropera og de helt store forestillinger for det klassiske operapublikum.

Særligt uforglemmeligt var det i 2016, da den rumænske stjernesopran Angela Gheorghiu, akkompagneret af Aalborg Symfoniorkester, åbnede operafestivalen.

Aalborg Operafestivals speciale er de skæve formater, som ofte kommer til udtryk i festivalens egenproduktioner, og ikke mindst er festivalen kendt for Aalborg Operapris, som overrækkes hvert år.

Aalborg Operafestival er støttet af Aalborg Kommune samt lejlighedsvis af Statens Kunstfond og private fonde. Festivalen modtog i 2014 Lauritzen Fondens visionspris.

Bag Aalborg Operapris står Det Obelske Familiefond.

Besøg festivalens hjemmeside her

Pressefoto 2 Besk (1)